ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΕΡΙΟ ΗΛΙΑΚΑ
Get Adobe Flash player
Advertising
 

Για την ενημέρωση των πολιτών και των επαγγελματιών στον κλάδο της θέρμανσης και της ύδρευσης, η DimakisS.A. συστήνει τις ακόλουθες κινήσεις για την προφύλαξη των δικτύων ύδρευσης από τον επικείμενο παγετό:

 • Μην κάνετε αλόγιστη χρήση νερού για την απομάκρυνση χιονιού ή πάγου.
 • Ελέγξτε τις υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες και βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρές και μπορούν να παροχετεύσουν  τα όμβρια ύδατα.
 • Βεβαιωθείτε ότι η μόνωση των εξωτερικών σωληνώσεων είναι σε καλή κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση, προχωρήστε άμεσα σε μόνωσή τους.
 • Σε περίπτωση απουσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αδειάστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα και ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης έτσι ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες (αντιπαγωτική προστασία).
 • Ελέγξτε την ποσότητα του αντιψυκτικού στον ηλιακό θερμοσίφωνα και σε περίπτωση ελλιπούς ποσότητας, συμπληρώστε κατάλληλα.

 

Σε περίπτωση που παγώσουν οι σωληνώσεις, προχωρήστε στα παρακάτω:

 • Κλείστε τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού και ελέγξτε τον υδρομετρητή σας. Αν συνεχίζει να «μετράει», σημαίνει ότι κάπου υπάρχει διαρροή και θα πρέπει να καλέσετε υδραυλικό για την επισκευή της.
 • Αν θέλετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, ξεκινήστε από το μέρος του σωλήνα που είναι κοντά στον διακόπτη. Αν δεν έχετε αποτελέσματα, καλέστε έναν υδραυλικό.
 • Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή κινδυνεύουν οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, και απομονώστε τις, αν αυτό συμβαίνει.

 

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε ατομικούς λέβητες θέρμανσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, προχωρούμε στις εξής ενέργειες:

 • Ελέγχουμε αν οι σωληνώσεις στο εξωτερικό περιβάλλον είναι επαρκώς μονωμένες. Σε περίπτωση απουσίας ή ελλιπούς μόνωσης, φροντίζουμε για την τοποθέτησή της.
 • Στους λέβητες πετρελαίου υπάρχει περίπτωση εμφάνισης παραφίνης στο δίκτυο του καυσίμου. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ίσως παρουσιαστεί πρόβλημα κατά την πρώτη έναυση τις πρωινές ώρες. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρησιμοποιούμε θερμό σεσουάρ στη γραμμή πετρελαίου.
 • Στους λέβητες φυσικού αερίου νέου τύπου (συμπυκνωμάτων) εμφανίζεται παγετός στο σιφώνι – λεκάνη συγκέντρωσης των συμπυκνωμάτων με αποτέλεσμα το αισθητήριο των συμπυκνωμάτων να αντιλαμβάνεται μη ομαλή απορροή τους και να εμφανίζεται ως βλάβη. Και σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε θερμό σεσουάρ για την αποπαγοποίηση των συμπυκνωμάτων.

 

 

 Με χαρά σας ενημερώνουμε πως ο νέος μας τιμοκατάλογος θα είναι σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2015. Eμπλουτισμένος με νέα προϊόντα από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες στους κλάδους της θέρμανσης και ύδρευσης, αποτελεί προϊόν της συνεχούς μας προσπάθειας για εξέλιξη και καινοτομία.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραλάβετε τον έντυπο τιμοκατάλογο μας, παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα  

* Υποχρεωτικά πεδία

 

 

 

 

Η Dimakis SA, κοινωνικά ευαισθητοποιημένη, δεν θα μπορούσε να μην ¨αγκαλιάσει¨το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό αθλητικό γεγονός της πόλης. Από τις 19 έως τις 21 Μαϊου και για 50 ώρες, ¨τρέχουμε χωρίς τερματισμό¨για την ενϊσχυση των συλλόγων ¨Παιδικές Καρδιές¨ και ¨Ελπίδα¨.
Ως επίσημοι λοιπόν υποστηρικτές της σημαντικής αυτής διοργάνωσης, σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε οποιαδήποτε ώρα επιθυμείτε, από την Πέμπτη 19/5 στις 18:00μμ, έως και το Σάββατο 21/5 μέχρι τις 20:00μμ, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης, για την συγκέντρωση όσο το δυνατον μεγαλύτερου ποσού μέσω χιλιομέτρων που θα διανύσουμε.
....Ας συμβάλουμε όλοι ενεργά στην προώθηση της αλληλεγγύης και της ευαισθητοποίησης μέσω του αθλητισμού και της ¨παιδείας¨.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Η DIMAKIS SA ευχαριστεί τους επαγγελματίες του κλάδου της ενέργειας για την παρουσία τους στο stand της εταιρείας στην Έκθεση CLIMATHERM 2016. Η εταιρεία μας παρουσίασε την ευρεία γκάμα των προϊόντων της και έγινε αποδέκτης άκρως κολακευτικών σχολίων για την συνολική παρουσία της στην Έκθεση. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας υπόσχεται ότι θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη προσήλωση και επαγγελματισμό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τεχνικό κόσμο της χώρας.

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΕ    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

  

Κάθε άνθρωπος που βιώνει το αίσθημα της ανταμοιβής και της επιβράβευσης , συνεχίζει να επιμένει πεισματικά για την απόκτηση νέων στόχων. Με δεδομένο πως σαν κοινωνία έχουμε ανάγκη από ενεργά μέλη, με πείσμα και αποφασιστικότητα, πιστεύουμε πως ακόμη και μια μικρή συμβολική επιβράβευση γίνεται αιτία δημιουργίας ισχυρότερων κοινωνικών μελών.
Σαν εταιρεία πιστεύουμε πως μέσω της συμμετοχής μας στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του Συνδέσμου Εργολάβων Θερμοϋδραυλικών που διεξήχθη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στις 4 Νοεμβρίου 2015 και με την απονομή του τρίτου βραβείου, συμβάλλαμε στην έμπρακτη αναγνώριση προσπαθειών νέων ανθρώπων που παρ' όλες τις δυσοίωνες συνθήκες έχουν επιτύχει στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Οι επιθυμίες σας είναι για εμάς εντολές! 

Μετά από δική σας ζήτηση αποφασίσαμε να παρατείνουμε την διάρκεια ισχύς της προσφοράς όσων αφορά την μονάδα αερίου SIME BRAVA SLIM 25 HE, και για τον μήνα Νοέμβριο.  Συνεχίζουμε λοιπόν να σας προσφέρουμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με κάθε αγορά μονάδας αερίου SIME BRAVA SLIM 25 HE, κομπλέ κιτ καμινάδας, θερμοστάτη χώρου  SIME HOME και ολοκληρωμένο υδραυλικό σετ εγκατάστασης.


               

 

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΕ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ EUROENERGY LTD

 

Στα πλαίσια των σύγχρονων προτύπων μας βρίσκεται πάντα η ανάγκη απόκτησης τεχνογνωσίας . Επιδιώκοντας  την άμεση επαφή των στελεχών μας με την παραγωγική διαδικασία, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικό διήμερο στην Βουλγαρία, στις εγκαταστάσεις της EUROENERGYLTD.

Κατά την διάρκεια της διαμονής μας στο χώρο του εργοστασίου παρακολουθήσαμε αναλυτικά όλα τα στάδια παραγωγής των μονάδων πετρελαίου compact, των μονάδων στερεών καυσίμων καθώς επίσης και των ηλιακών συστημάτων. Όλα τα παραπάνω προϊόντα, κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου σύμφωνα με νέα πρότυπα και συμμορφώνονται με όλες της νέες  Ευρωπαϊκές νόρμες.  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

 

Η εταιρεία DIMAKIS S.A., παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον χώρο της θέρμανσης και της ηλιοθερμίας, συμμετείχε στις εργασίες της Ημερίδας με θέμα «Οικολογικός Σχεδιασμός και Ενεργειακή Επισήμανση: Οι κανονισμοί που μεταμορφώνουν την αγορά της θέρμανσης χώρων και νερού χρήσης» που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης – Ενέργειας και την Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η DIMAKIS S.A., πιστή στον στόχο της να προσφέρει τις βέλτιστες λύσεις στους συνεργάτες της στον τεχνικό κόσμο της ύδρευσης και της θέρμανσης, προετοιμάζεται για την εφαρμογή των 2 υποχρεωτικών Ευρωπαϊκών Κανονισμών, που αφορούν ευρέως διαδεδομένα προϊόντα, όπως οι θερμαντήρες χώρων και νερού, τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης, τα θερμικά ηλιακά συστήματα, οι ηλιακοί συλλέκτες, οι δεξαμενές αποθήκευσης ζεστού νερού κ.ά.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αδειούχων Εγκαταστατών - Συντηρητών Καυστήρων & Συσκευών Υγρών & Αερίων Καυσίμων Βορείου Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», η εταιρία μας DimakisSA, διοργανώνει ενημερωτικά, επιμορφωτικά Σεμινάρια – Παρουσιάσεις με αντικείμενο Αέρια Καύσιμα, Επιτοίχιοι Λέβητες Αερίου Sime, Πιεστικοί Καυστήρες Αερίου ELCO, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εργαστηρίου που διαθέτουμε στις εγκαταστάσεις μας στη Γιαννιτσών 73 Θεσσαλονίκη.

 

 

                 Τα σεμινάρια θα διοργανώνονται τμηματικά κατά περιοχή, κατόπιν συνεννόησης με το Σύνδεσμο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Στις 29 Απριλίου του 2015 ξεκίνησε η πρώτη επιμορφωτική παρουσίαση, που διεξήχθη επιτυχώς, σε μία ομάδα τεχνικών από τις περιοχές της Πιερίας και της Χαλκιδικής. Ο κ. Σπανουδάκης Κώστας, Γραμματέας του Συνδέσμου Συντηρητών Αερίων Καυσίμων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους του Τεχνικού Τμήματος της εταιρίας μας, πραγματοποίησε μία εξαιρετική παρουσίαση, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό, καλύπτοντας όλες τις τρέχουσες ανάγκες, με δυνατότητα δοκιμών, πρακτικών ασκήσεων και επίλυση βλαβών σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

       Τεχνικό σεμινάριο της “Dimakis SA”

    για τους σπουδαστές των ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 18 Μαρτίου του 2015 το τεχνικό σεμινάριο που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις μας για τους σπουδαστές του ΙΕΚ AKMH ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Οι σπουδαστές του Δ’ εξαμήνου, ειδικότητας «Τεχνικός Αερίων, Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων», που παραβρέθηκαν χθες στο χώρο της εταιρίας μας, παρακολούθησαν το τεχνικό δωρεάν σεμινάριο για τις μονάδες αερίου Sime και άλλα εξειδικευμένα τεχνικά θέματα (όπως Ηλιοθερμία, Αντλίες Θερμότητας, Κυκλοφορητές, Πιεστικά κ.α.), από τον Υπεύθυνο Τεχνικού Τμήματος της εταιρίας μας, τον κ. Κιζιρίδη Θεόδωρο.

Σε συνεργασία με τον καθηγητή τους, τον κ. Μπανιώτη Γεώργιο, τους δόθηκε η ευκαιρία να γίνει πρακτική άσκηση, στην ειδική αίθουσα εργαστηρίου που διαθέτουμε με όλα τα συστήματα θέρμανσης και εγκατάστασης.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

       ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ GENIX - DAB

       TECHNICAL SHEET

 

 

news

 

 

 

 

 

 

 

 

EΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ DIMAKIS S.A.


 Σε μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή τελετή διεξήχθησαν το Σάββατο στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της DIMAKIS SA , επί της οδού Γιαννιτσών 73.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος συνεργατών οι οποίοι απεύθυναν τις θερμότερες ευχές τους εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό τους για την νέα αυτή επιχειρηματική ενέργεια.

Με την δημιουργία του νέου αυτού χώρου επιδιώξαμε τον εκσυγχρονισμό μέσα από μια πολυδιάστατη παροχή υπηρεσιών συντελώντας για άλλη μια φορά στην προσπάθεια επίτευξης της πιο ολοκληρωμένης ποιοτικά εξυπηρέτησης των πελατών μας,  θέλοντας να δώσουμε έμφαση όχι μόνο στο εμπορικό κομμάτι αλλά επιπλέον και στον τομέα των επιμορφωτικών κινήσεων, της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης και της τεχνογνωσίας.

Το νέο αυτό κτιριακό συγκρότημα έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες και της απαιτήσεις μίας σύγχρονης επιχείρησης . Σε ένα χώρο  8.500.00 τμ όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, κεντρικός αποθηκευτικός χώρος, αίθουσα διεξαγωγής σεμιναρίων και εκθεσιακός χώρος,  παρουσιάζονται όχι μόνο προϊόντα συμβατικών συστημάτων θέρμανσης αλλά και προϊόντα ενεργειακών συστημάτων, ηλιακής υποβοήθησης, αντλίες θερμότητας, γεωθερμικές αντλίες , προϊόντα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, inverter κυκλοφορητές και αντλίες, μονάδες στερεών καυσίμων ξύλου - πελλετ, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου κτλ.   

Με την έναρξη λειτουργίας του νέου αυτού καταστήματος αποδεικνύεται ένας ακόμη λόγος που την ανέδειξε ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της ύδρευσης των ενεργειακών συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, των προϊόντων ήπιων μορφών ενέργειας και του φυσικού αερίου.  

 

 

 

Αλλάξαμε το χθες … Δημιουργήσαμε το αύριο…


Επιδιώκοντας την είσοδο σε μία νέα επαγγελματική πραγματικότητα, απαλλαγμένη από την ηττοπάθεια της σύγχρονης εποχής, η DIMAKIS SA τόλμησε την αλλαγή …

Με τη μεταφορά των καταστημάτων της σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις κοντά στο κέντρο της πόλης αποδεικνύεται η πρωτοπόρα ανάπτυξη της σε συνδυασμό με την αφοσίωση της στις άμεσες εναλλαγές της αγοράς.

Με την έναρξη της νέας σεζόν εγκαινιάζουμε τον νέο μας χώρο επί της οδού Γιαννιτσών 73, όπου θα στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, εκθεσιακός χώρος, αίθουσα διεξαγωγής σεμιναρίων, και φυσικά κεντρικός αποθηκευτικός χώρος. Το νέο αυτό κτιριακό συγκρότημα έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης επιχείρησης. Σε έναν χώρο 8.500.00 τμ, όπου ξεχωρίζει για τη μοντέρνα, πρωτοποριακή και ιδιαίτερη αισθητική του, φιλοξενούνται καινοτόμα προϊόντα κορυφαίων ευρωπαϊκών οίκων διαθέσιμα για την ικανοποίηση ακόμη και των πιο απαιτητικών.

Πιστοί στην δέσμευσή μας για την ανάδειξη προηγμένων τεχνολογικά προϊόντων και υπηρεσιών παρουσιάζουμε όχι μόνο προϊόντα συμβατικών συστημάτων θέρμανσης αλλά και προϊόντα ενεργειακών συστημάτων, ηλιακής υποβοήθησης, αντλίες θερμότητας, γεωθερμικές αντλίες, προϊόντα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, inverter κυκλοφόρητες και αντλίες, μονάδες στερεών καυσίμων (ξύλου- pellet) εσωτερικού και εξωτερικού χώρου κτλ.

Με την έναρξη της λειτουργίας του νέου αυτού καταστήματος αποδεικνύεται ένας ακόμη λόγος που την ανέδειξε την DIMAKIS SA ως ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της ύδρευσης, των ενεργειακών συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, των προϊόντων ήπιων μορφών ενέργειας και του φυσικού αερίου.

 

 

 

 

 energy tech 2013

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΕ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ EΝΕRGY TECH 2013

 

Στο κέντρο των εξελίξεων της σύγχρονης αγοράς βρέθηκε η εταιρεία ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΕ, με την εξαιρετικά επιτυχημένη συμμετοχή της στην 5η κλαδική έκθεση ENERGY TECH. Για άλλη μια χρονιά κέρδισε επάξια της εντυπώσεις εξ αιτίας των καινοτόμων ενεργειακών λύσεων που παρουσιάστηκαν μέσω του άψογα οργανωμένου stand της . Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ήρθαν σε επαφή με δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα νέα υψηλής ποιότητας προϊόντα της. 

Σε ένα χώρο 200τμ προβλήθηκαν  όχι μόνο προϊόντα συμβατικών συστημάτων θέρμανσης  αλλά και προϊόντα ενεργειακών συστημάτων, ηλιακής υποβοήθησης, αντλίες θερμότητας, γεωθερμικές αντλίες , προϊόντα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, inverter κυκλοφορητές και αντλίες. Οι μονάδες στερεών καυσίμων (ξύλου-pellet) εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τελευταίας τεχνολογίας, καθώς επίσης οι ηλεκτρικοί λέβητες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού αποσπώντας εξαιρετικά θετικά σχόλια όσων αφορά την ποιότητα κατασκευής, το design και τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές τους.

Η υψηλή επισκεψιμότητα σε συνδυασμό με τα θετικά σχόλια που απέσπασε από ειδικούς και μη,  σε όλους τους τομείς, η εταιρεία ΔΗΜΑΚΗ ΑΕ,  έρχεται να προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία τις προσπάθειες της για την κάλυψη όλου του εύρους των αναγκών της σύγχρονης αγοράς. 

Οι επιθυμίες σας είναι για εμάς εντολές! 

Μετά από δική σας ζήτηση αποφασίσαμε να παρατείνουμε την διάρκεια ισχύς της προσφοράς όσων αφορά την μονάδα αερίου SIME BRAVA SLIM 25 HE, και για τον μήνα Νοέμβριο.  Συνεχίζουμε λοιπόν να σας προσφέρουμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με κάθε αγορά μονάδας αερίου SIME BRAVA SLIM 25 HE, κομπλέ κιτ καμινάδας, θερμοστάτη χώρου  SIME HOME και ολοκληρωμένο υδραυλικό σετ εγκατάστασης. 

 

 

         

 

Οι επιθυμίες σας είναι για εμάς εντολές! 

Για την ενημέρωση των πολιτών και των επαγγελματιών στον κλάδο της θέρμανσης και της ύδρευσης, η Dimakis S.A. συστήνει τις ακόλουθες κινήσεις για την προφύλαξη των δικτύων ύδρευσης από τον επικείμενο παγετό:

·         Μην κάνετε αλόγιστη χρήση νερού για την απομάκρυνση χιονιού ή πάγου.

·         Ελέγξτε τις υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες και βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρές και μπορούν να παροχετεύσουν  τα όμβρια ύδατα.

·         Βεβαιωθείτε ότι η μόνωση των εξωτερικών σωληνώσεων είναι σε καλή κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση, προχωρήστε άμεσα σε μόνωσή τους.

·         Σε περίπτωση απουσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αδειάστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα και ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης έτσι ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες (αντιπαγωτική προστασία).

·         Ελέγξτε την ποσότητα του αντιψυκτικού στον ηλιακό θερμοσίφωνα και σε περίπτωση ελλιπούς ποσότητας, συμπληρώστε κατάλληλα.

Σε περίπτωση που παγώσουν οι σωληνώσεις, προχωρήστε στα παρακάτω:

·         Κλείστε τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού και ελέγξτε τον υδρομετρητή σας. Αν συνεχίζει να «μετράει», σημαίνει ότι κάπου υπάρχει διαρροή και θα πρέπει να καλέσετε υδραυλικό για την επισκευή της.

·         Αν θέλετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, ξεκινήστε από το μέρος του σωλήνα που είναι κοντά στον διακόπτη. Αν δεν έχετε αποτελέσματα, καλέστε έναν υδραυλικό.

·         Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή κινδυνεύουν οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, και απομονώστε τις, αν αυτό συμβαίνει.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε ατομικούς λέβητες θέρμανσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, προχωρούμε στις εξής ενέργειες:

·         Ελέγχουμε αν οι σωληνώσεις στο εξωτερικό περιβάλλον είναι επαρκώς μονωμένες. Σε περίπτωση απουσίας ή ελλιπούς μόνωσης, φροντίζουμε για την τοποθέτησή της.

·         Στους λέβητες πετρελαίου υπάρχει περίπτωση εμφάνισης παραφίνης στο δίκτυο του καυσίμου. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ίσως παρουσιαστεί πρόβλημα κατά την πρώτη έναυση τις πρωινές ώρες. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρησιμοποιούμε θερμό σεσουάρ στη γραμμή πετρελαίου.

·         Στους λέβητες φυσικού αερίου νέου τύπου (συμπυκνωμάτων) εμφανίζεται παγετός στο σιφώνι – λεκάνη συγκέντρωσης των συμπυκνωμάτων με αποτέλεσμα το αισθητήριο των συμπυκνωμάτων να αντιλαμβάνεται μη ομαλή απορροή τους και να εμφανίζεται ως βλάβη. Και σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε θερμό σεσουάρ για την αποπαγοποίηση των συμπυκνωμάτων.

Για την ενημέρωση των πολιτών και των επαγγελματιών στον κλάδο της θέρμανσης και της ύδρευσης, η Dimakis S.A. συστήνει τις ακόλουθες κινήσεις για την προφύλαξη των δικτύων ύδρευσης από τον επικείμενο παγετό:

·         Μην κάνετε αλόγιστη χρήση νερού για την απομάκρυνση χιονιού ή πάγου.

·         Ελέγξτε τις υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες και βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρές και μπορούν να παροχετεύσουν  τα όμβρια ύδατα.

·         Βεβαιωθείτε ότι η μόνωση των εξωτερικών σωληνώσεων είναι σε καλή κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση, προχωρήστε άμεσα σε μόνωσή τους.

·         Σε περίπτωση απουσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αδειάστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα και ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης έτσι ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες (αντιπαγωτική προστασία).

·         Ελέγξτε την ποσότητα του αντιψυκτικού στον ηλιακό θερμοσίφωνα και σε περίπτωση ελλιπούς ποσότητας, συμπληρώστε κατάλληλα.

Σε περίπτωση που παγώσουν οι σωληνώσεις, προχωρήστε στα παρακάτω:

·         Κλείστε τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού και ελέγξτε τον υδρομετρητή σας. Αν συνεχίζει να «μετράει», σημαίνει ότι κάπου υπάρχει διαρροή και θα πρέπει να καλέσετε υδραυλικό για την επισκευή της.

·         Αν θέλετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, ξεκινήστε από το μέρος του σωλήνα που είναι κοντά στον διακόπτη. Αν δεν έχετε αποτελέσματα, καλέστε έναν υδραυλικό.

·         Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή κινδυνεύουν οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, και απομονώστε τις, αν αυτό συμβαίνει.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε ατομικούς λέβητες θέρμανσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, προχωρούμε στις εξής ενέργειες:

·         Ελέγχουμε αν οι σωληνώσεις στο εξωτερικό περιβάλλον είναι επαρκώς μονωμένες. Σε περίπτωση απουσίας ή ελλιπούς μόνωσης, φροντίζουμε για την τοποθέτησή της.

·         Στους λέβητες πετρελαίου υπάρχει περίπτωση εμφάνισης παραφίνης στο δίκτυο του καυσίμου. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ίσως παρουσιαστεί πρόβλημα κατά την πρώτη έναυση τις πρωινές ώρες. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρησιμοποιούμε θερμό σεσουάρ στη γραμμή πετρελαίου.

Για την ενημέρωση των πολιτών και των επαγγελματιών στον κλάδο της θέρμανσης και της ύδρευσης, η Dimakis S.A. συστήνει τις ακόλουθες κινήσεις για την προφύλαξη των δικτύων ύδρευσης από τον επικείμενο παγετό:

·         Μην κάνετε αλόγιστη χρήση νερού για την απομάκρυνση χιονιού ή πάγου.

·         Ελέγξτε τις υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες και βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρές και μπορούν να παροχετεύσουν  τα όμβρια ύδατα.

·         Βεβαιωθείτε ότι η μόνωση των εξωτερικών σωληνώσεων είναι σε καλή κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση, προχωρήστε άμεσα σε μόνωσή τους.

·         Σε περίπτωση απουσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αδειάστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα και ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης έτσι ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες (αντιπαγωτική προστασία).

·         Ελέγξτε την ποσότητα του αντιψυκτικού στον ηλιακό θερμοσίφωνα και σε περίπτωση ελλιπούς ποσότητας, συμπληρώστε κατάλληλα.

Σε περίπτωση που παγώσουν οι σωληνώσεις, προχωρήστε στα παρακάτω:

·         Κλείστε τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού και ελέγξτε τον υδρομετρητή σας. Αν συνεχίζει να «μετράει», σημαίνει ότι κάπου υπάρχει διαρροή και θα πρέπει να καλέσετε υδραυλικό για την επισκευή της.

·         Αν θέλετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, ξεκινήστε από το μέρος του σωλήνα που είναι κοντά στον διακόπτη. Αν δεν έχετε αποτελέσματα, καλέστε έναν υδραυλικό.

·         Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή κινδυνεύουν οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, και απομονώστε τις, αν αυτό συμβαίνει.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε ατομικούς λέβητες θέρμανσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, προχωρούμε στις εξής ενέργειες:

·         Ελέγχουμε αν οι σωληνώσεις στο εξωτερικό περιβάλλον είναι επαρκώς μονωμένες. Σε περίπτωση απουσίας ή ελλιπούς μόνωσης, φροντίζουμε για την τοποθέτησή της.

·         Στους λέβητες πετρελαίου υπάρχει περίπτωση εμφάνισης παραφίνης στο δίκτυο του καυσίμου. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ίσως παρουσιαστεί πρόβλημα κατά την πρώτη έναυση τις πρωινές ώρες. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρησιμοποιούμε θερμό σεσουάρ στη γραμμή πετρελαίου.

·         Στους λέβητες φυσικού αερίου νέου τύπου (συμπυκνωμάτων) εμφανίζεται παγετός στο σιφώνι – λεκάνη συγκέντρωσης των συμπυκνωμάτων με αποτέλεσμα το αισθητήριο των συμπυκνωμάτων να αντιλαμβάνεται μη ομαλή απορροή τους και να εμφανίζεται ως βλάβη. Και σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε θερμό σεσουάρ για την αποπαγοποίηση των συμπυκνωμάτων.