ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΕΡΙΟ ΗΛΙΑΚΑ
Advertising
 

 • ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣ-ΝΕΡΟΥ

  Λειτουργία …

  Οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού χρησιμοποιούν τη θερμική ενέργεια του εξωτερικού αέρα με βάση έναν κύκλο συμπίεσης ατμού. Πιο αναλυτικά, μέσω του ανεμιστήρα ο εξωτερικός αέρας ωθείται προς στον εξατμιστή ο οποίος βρίσκεται στην αντλία. Ο  εξατμιστής  είναι συνδεδεμένος σε ένα κλειστό σύστημα που περιέχει ένα ψυκτικό μέσο που μπορεί να μετατραπεί σε αέριο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Όταν ο εξωτερικός αέρας έρχεται σε επαφή με τον εξατμιστή το ψυκτικό μέσο μετατρέπεται σε αέριο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα συμπιεστή, το αέριο φτάνει σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία στην οποία μπορεί να μεταφερθεί στο συμπυκνωτή του συστήματος θέρμανσης του σπιτιού. Ταυτόχρονα, το ψυκτικό μέσο με τη βοήθεια του συμπυκνωτή επανέρχεται στην υγρή μορφή, έτοιμο να μετατραπεί σε αέριο για άλλη μια φορά και να συλλέξει νέα θερμότητα. Ο συμπιεστής της αντλίας θερμότητας, έχει την δυνατότητα να παρέχει στο σύστημα την ακριβή θερμική ισχύς που απαιτείται σε κάθε δεδομένη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι η αντλία θερμότητας θα καταναλώνει μόνο την συγκεκριμένη ενέργεια που απαιτείται, καθιστώντας το ιδιαίτερα αποδοτικό και οικονομικό. Το καλοκαίρι, το κύκλωμα ψύξης είναι ικανό να λειτουργήσει αντίστροφα ώστε να παρέχει ψύξη για όσο του ζητηθεί.

   

   • Τα κύρια μέρη μιας αντλίας θερμότητας είναι ο συμπιεστής, η βαλβίδα εκτόνωσης και δύο εναλλάκτες θερμότητας (ένα εξατμιστή και ένα συμπυκνωτή)

   

   

  Γιατί να επιλέξω μια αντλία θερμότητας αέρος - νερού;

  • Μία αντλία θερμότητας αέρα/νερού είναι σε θέση να παρέχει θέρμανση, ψύξη στο χώρο σας, καθώς την παραγωγή ζεστού νερού με πολύ λιγότερα χρήματα από οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης.  Το κόστος της θέρμανσης μειώνεται μέχρι 65%!!! Βέβαια το ακριβές ποσοστό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως από την τοποθεσία και το μέγεθος της κατοικίας-κτιρίου όπου θα τοποθετηθεί η αντλία θερμότητας , αν χρησιμοποιείται η λειτουργία της ψύξης κτλ. Η απόδοση των αντλιών θερμότητας επηρεάζει ευνοϊκά την ταχύτητα της απόσβεσης της επένδυσή σας. Από τον πρώτο κιόλας μήνα θα γίνει αντιληπτή η ενεργειακή και χρηματική εξοικονόμηση!

   

  • Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η αντλία θερμότητας αέρα/νερού είναι πολύ φιλική προς το περιβάλλον. Η δυνατότητα χρησιμοποίησης της φυσικής ενέργειας από τον εξωτερικό αέρα για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης στο σπίτι, οδηγεί σε πολύ χαμηλότερες εκπομπές CO2 από οποιοδήποτε άλλο συμβατικό σύστημα θέρμανσης που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα.

  

  

 • ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ DC INVERTER

  ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ DC INVERTER

   

   

   

   

   

   

  ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ DC INVERTER ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ
  ΘΕΡΜΑΝΣΗ

   

  Inverter αντλία θερμότητας  SBYN αέρα-νερού, για εφαρμογές θέρμανσης - ψύξης. Είναι κατάλληλη για θέρμανση - δροσισμό με ενδοδαπέδια, θέρμανση-ψύξη αφύγρανση με fan coil και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.
  Η αντλία SSB-12.0  είναι διαιρούμενου τύπου και αποτελείται από δυο συμπιεστές inverter. Έχει ενσωματωμένη την λειτουργία αντιστάθμισης με διπλό set point για την ομαλή παρα-
  γωγή νερού χρήσης.

  Κατασκευαστικά χαρακτηριστικά:
  1. Κατασκευή με γαλβανιζέ παλίσιο.
  2. Ψυκτικό μέσο RA10A
  3. Τεχνολογία DC Inverter (και οι 2 συμπιεστές)
  4. Ενσωματωμένος κυκλοφορητής

 • ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ SWBC

  ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ SWBC

   

   

   

   

   

   

  ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ (έως 60οC)
  ΜΟΝΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

   

  Αντλία θερμότητας αέρα - νερού. Θερμοκρασία νερού 65oC μόνο για εφαρμογές θέρμανσης. Είναι κατάλληλη για θέρμανση σωμάτων πάνελ (θερμοκρασία νερού προσαγωγής 65oC), fan coil, ενδοδαπέδια και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.
  Η αντλία  SWBC έχει ενσωματωμένη την λειτουργία αντιστάθμισης με διπλό set point για την ομαλή παραγωγή νερού χρήσης.


  Κατασκευαστικά χαρακτηριστικά:
  1. Κατασκευή με γαλβανιζέ πλαίσιο.
  2. Ψυκτικό μέσο RA10A
  3. Έλεγχος ψυκτικού μέσου με ηλεκτρική εκτονωτική βαλβίδα.
  4. Λόγω  των πολλών και διαφορετικών επιλογών δεν περιλαμβάνεται στανταρ κυκλοφορητής αλλά θα πρέπει κάθε φορά να υπολογίζεται.