ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΕΡΙΟ ΗΛΙΑΚΑ
Advertising
 

 • ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΕΝΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ

  ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΕΝΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ

   

   

  Με τα ηλιακά κενού ανοιχτού  κυκλώματος  έχουμε  την  δυνατότητα ροής νερού ακόμη και όταν  κοπεί η παροχή του νερού από το δίκτυο ύδρευσης.

  Τεχνικά χαρακτηριστικά:
  Εσωτερικό υλικό δοχείου: SUS304-2B/0.4mm
  Εξωτερικό υλικό δοχείου: PVDF 0.4mm με αντιδιαβρωτικές ιδιότητες.
  Μόνωση: υψηλής πυκνότητας αφρός πολυουρεθάνης.
  Χρόνος ζωής:  >15 έτη
  Στηρίγματα:  Γαλβανιζέ με ειδική εποξειδική ηλεκτροστατική βαφή.
  Βοηθητικό δοχείο: 5 ltr
  Ηλεκτρική αντίσταση: 1500W, 2000W (προαιρετικά)
  Αξεσουάρ: Λάστιχα στεγάνωσης των σωλήνων κενού με το θερμοδοχείο από σιλικονούχα o-ring με προστασία UV για αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. 

   

  Πλεονεκτήματα:

  • Δοχείο αποθήκευσης από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας SUS304-2B.

  • Εξωτερικό κάλυμμα δοχείου με επίστρωση ειδικού αντιδιαβρωτικού υλικού PVDF, ενάντια στην διάβρωση.

  • Ειδική σχεδίαση συγκροτήματος ώστε να δίνεται η δυνατότητα αυτόματης τροφοδοσίας από δεξαμενή (πύργο) εξασφαλίζοντας έτσι την σταθερή θερμοκρασία νερού εξόδου.

  • Ελαφριά κατασκευή που μας δίνει την δυνατότητα της εύκολης τοποθέτησης σε οροφή ή κεραμίδι, χωρίς ιδιαίτερες κατασκευαστικές απαιτήσεις.

  • Χαμηλότερη τιμή έναντι των συμβατικών ηλιακών. 

  

 • ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΜΕ ΣΩΛΗΝΕΣ...

  ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΕΝΟΥ ECO SOL

  Όπως είναι πλέον ευρέως γνωστό η ηλιακή  ενέργεια πρόκειται να αποτελέσει έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του ενεργειακού προφίλ της χώρας μας . Η Ελλάδα διαθέτει πλούσιο ηλιακό δυναμικό και εκτιμάται ότι η ηλιακή ενέργεια μπορεί να καλύψει το ένα τρίτο των ενεργειακών αναγκών της χώρας!! Με αυτά τα δεδομένα ολοένα και περισσότεροι σύγχρονοι καταναλωτές έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα εφαρμογής ηλιακών συστημάτων στις κατοικίες τους θέλοντας έτσι να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανανεώσιμη αυτή πηγή ενέργειας. Oι ηλιακοί συλλέκτες κενού Eco Sol ήρθαν να συμπληρώσουν  τους συμβατικούς ηλιακούς συλλέκτες. Αποτελούν ένα νέο πρότυπο στην τεχνολογία της ηλιακής ενέργειας. Συνδυάζουν τις άριστες επιδόσεις με ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή, αποτελώντας μία κορυφαία επιλογή στην ελληνική αγορά!!

   

   Η λειτουργία τους αναφέρεται αναλυτικά παρακάτω :

   

  Οι ηλιακοί συλλέκτες κενού αποτελούνται από σωλήνες διπλής υάλωσης μεταξύ των οποίων υπάρχει κενό αέρος . Το γυαλί που χρησιμοποιείται είναι ιδιαίτερης σκληρότητας, με μεγάλες αντοχές επίσης είναι επικολλημένο με ειδικό υλικό το οποίο προκαλεί την μέγιστη απορρόφηση των ηλιακών ακτινών και ελάχιστες απώλειες επανεκπομπών. Ενδιάμεσα των δύο γυάλινων επιφανειών υπάρχει θερμοαποροφητικό υλικό που με πολύ αποτελεσματικό τρόπο μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε θερμότητα.

  Το άλλο βασικό στοιχείο του συλλέκτη είναι ο χαλκοσωλήνας που βρίσκεται στο κέντρο του διπλού γυάλινου σωλήνα. Μέσα στο χαλκοσωλήνα, που ονομάζεται "Heat Pipe", υπάρχει μικρή ποσότητα ειδικού υγρού, αδρανές, μη τοξικό,  το οποίο φτάνει σε βρασμό και μετατρέπεται σε ατμό ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

  Το υγρό ανεβαίνοντας προς τα πάνω λόγω της υπερθέρμανσης της θερμοκρασίας του, ¨εκτονώνεται¨ στο βολβό που βρίσκεται στο άνω μέρος του "Heat Pipe", ολοκληρώνοντας τον κύκλο του. Στην συνέχεια μετά την εκτόνωση του σε υγρή μορφή επαναλαμβάνει ξανά τον κύκλο του από το κάτω μέρος του  "Heat Pipe".

   Με την παραπάνω τρόπο εξασφαλίζεται η άψογη λειτουργία και η εξαιρετικά υψηλή απόδοση των ηλιακών συγκροτημάτων κενού. Παρακάτω αναφέρονται κάποια μόνο από τα βασικά πλεονεκτήματα τους:  

   

  • Διεθνείς μετρήσεις ενεργειακής απόδοσης των ηλιακών σωλήνων κενού δείχνουν ότι αποδίδουν περίπου 35 % περισσότερη ενέργεια από καλού επιπέδου συμβατικούς συλλέκτες

  • Ο κάθε σωλήνας του ηλιακού συλλέκτη κενού είναι ένα κλειστό κύκλωμα ανεξάρτητο από το νερό χρήσης, άρα εάν σπάσει κάποια σωλήνα δεν έχουμε διαρροή νερού, αλλά συνεχίζει να ζεσταίνει το νερό κανονικά.

  • Οι σωλήνες κενού είναι κυλινδρικοί με αποτέλεσμα οι ακτίνες του ηλίου να πέφτουν κάθετα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο το μεσημέρι όπως συμβαίνει στους επίπεδους συμβατικούς συλλέκτες.

  • Δεν χρειάζεται πλήρωση με αντιψυκτικό υγρό καθώς το κύκλωμα συλλεκτών δεν παγώνει.

   

  Με βάση όλα τα παραπάνω πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η αγορά ενός ηλιακού συγκροτήματος με συλλέκτες κενού αποτελεί επένδυση η οποία  θα μας επιφέρει οικονομία για τουλάχιστον 20 χρόνια.

  

 • ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΜΕ ΣΩΛΗΝΕΣ...

  ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΜΕ ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ

   

   

   

   

   

  Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες τύπου Α9Η αυξημένης θερμικής απόδοσης, διαθέτουν πιστοποίηση DIN EN 12976-1:2006 και DIN EN 12976-2:2006 από TUV Rheinland, ενώ φέρουν και το ενεργειακό πιστοποιητικό ErP (Energy related Product). 
  Αποτελούνται από ανοξείδωτα μπόιλερ 150 και 200 λίτρων και σωλήνες κενού μέγιστης θερμικής απόδοσης και ταχύτερης λειτουργίας. Τα νέα καπάκια των σωλήνων κενού βοηθούν στην πιο γρήγορη εγκατάσταση, ενώ οι νέου τύπου παραβολικοί καθρέπτες αυξάνουν την ηλιακή ακτινοβολία που προσπίπτει στους σωλήνες κενού καθιστώντας τους ηλιακούς θερμοσίφωνες ECOSOL A9H,  πιο αποδοτικούς από τους κοινούς ηλιακούς με σωλήνες κενού.

   

  Επιπλέον:
  • Μεγαλύτερης επιφάνειας σωλήνες κενού για μεγαλύτερη θερμική απόδοση
  • Πιο γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση και σε ταράτσα και σε στέγη με κλίση, λόγω του μικρότερου αριθμού των σωλήνων κενού (12 για δοχείο 150 lt, 15 για δοχείο 200 lt) μειώνοντας έτσι τον χρόνο εγκατάστασης.
  • Μεγαλύτερη καθαρή χωρητικότητα στα νέου τύπου μπόιλερ
  • Νέου τύπου ανοξείδωτα κυάθια 316L
  • Πιστοποίηση από TUV Rheinland κατά DIN EN 12976-1:2006 και DIN EN 12976-2:2006
  • Κάλυψη έως 93,7% των θερμικών αναγκών, σύμφωνα με πιστοποιημένες μετρήσεις
  • Πιστοποιημένα προϊόντα με Solar Keymark